Suntem o companie globală în domeniul sănătății, fondată în anul 1923, având sediul în apropierea orașului Copenhaga, Danemarca.

Scopul nostru este să aducem schimbări pentru a învinge diabetul și alte boli cronice grave, cum sunt obezitatea, boli rare ale sângelui și boli endocrine rare.

Reușim acest lucru prin descoperiri științifice în premieră, extinzând accesul la medicamentele noastre și lucrând pentru a preveni și, în cele din urmă, a vindeca bolile pe care le tratăm.

Avem peste 64,000 de angajați în 80 de sedii din întreaga lume și ne comercializăm produsele în 170 de țări.

Suntem mândri să fim o companie în domeniul științelor vieții, cu obiectivul de a descoperi tratamente mai bune pentru persoanele care trăiesc cu o boală cronică gravă. 

Industria noastră este dinamică. Iar înțelegerea științifică a bolilor pe care le tratăm și a persoanelor care suferă de acestea se îmbunătățește în fiecare zi. Și ținem cont că tot ce ne-a condus unde suntem astăzi nu este neapărat și ce ne va ajuta să avem succes în viitor. 

În calitate de angajator, recunoaștem nevoia de a experimenta și ne străduim să asigurăm diversitate și incluziune pentru a ajuta la adoptarea unor decizii mai bune, luând în considerare multiple perspective.

Împreună, schimbăm vieți.

Nu vom permite ca succesul companiei noastre să fie definit prin creșterea constantă a numărului de persoane cu boli cronice grave, cum sunt diabetul tip 2 și obezitatea.

Nu ne plac suferința și greutățile cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu o boală cronică. În unele țări, povara financiară a furnizării sau obținerii de îngrijiri medicale expune oamenii la riscul unor complicații grave pentru sănătate.

Ne angajăm să ajutăm societatea să învingă diabetul, iar strategia noastră este clară – să accelerăm prevenirea diabetului tip 2 și a obezității și să oferim acces la tratament accesibil pentru pacienții vulnerabili din fiecare țară.

Succesul nostru va fi definit de soluțiile pe care le aducem și de sănătatea și bunăstarea oamenilor și a comunităților care beneficiază de acestea.

Aflați mai multe despre strategia noastră de a învinge diabetul.

Suntem prima companie farmaceutică care utilizează 100% energie regenerabilă în toate unitățile noastre globale de producție. Suntem mândri și motivați să mergem și mai departe.  

Prin intermediul strategiei noastre Circular for Zero, începem o călătorie pentru a atinge impact zero asupra mediului în toate activitățile noastre.

Vom colabora proactiv cu furnizorii pentru a reduce impactul asupra mediului de-a lungul lanțului nostru de aprovizionare, pentru a reduce emisiile de CO2 din toate operațiunile și din transport și pentru a rezolva provocarea eliminării deșeurilor la sfârșitul ciclului de viață al produsului.

Urmăriți-ne călătoria pentru a obține un impact zero asupra mediului.

Lucrăm în strânsă colaborare cu cele mai bune universități și companii de biotehnologie din întreaga lume pentru a accelera descoperirea de noi medicamente.

Căutăm în permanență noi parteneri cu care partajăm capacități complementare și interese reciproce, împărtășim în mod deschis noi analogi de peptide și proteine și anticorpi pentru cercetare preclinică.

Oferim acces ușor și gratuit la compuși de înaltă calitate și bine caracterizați, pentru oamenii de știință curioși și pasionați din întreaga lume.

 Povestea noastră începe în 1923, când două mici companii daneze au început producția unui medicament revoluționar, insulina. Aceasta fusese recent descoperită de doi oameni de știință canadieni.

În 1989 au decis să fuzioneze și au dat naștere Novo Nordisk, o companie care s-a extins rapid de atunci, ocupând poziții fruntașe în domeniul tratamentelor pentru diabet, obezitate, hemofilie și al terapiei cu hormoni de creștere.

Novo Nordisk Way (abordarea Novo Nordisk) este un set de principii directoare care stă la baza fiecărei decizii pe care o luăm.  Acesta descrie cine suntem, cum lucrăm și ce dorim să realizăm și stabilește o direcție clară pentru companie și pentru angajații noștri. Este o promisiune pe care o facem pentru noi - și pentru milioanele de pacienți din întreaga lume care se bazează pe produsele noastre pentru a duce o viață sănătoasă.

În 1923, fondatorii noștri din Danemarca au început o călătorie pentru a învinge diabetul. În prezent, suntem mii de angajați în întreaga lume, cu pasiunea, abilitățile și angajamentul de a aduce schimbarea și a învinge diabetul și alte boli cronice grave.

  • Ne propunem să fim lideri în toate ariile terapeutice în care activăm.
  • Principala noastră contribuție este să descoperim și să dezvoltăm medicamente biologice inovatoare și să le punem la dispoziția pacienților din întreaga lume.
  • Dezvoltarea afacerii și obținerea de rezultate financiare competitive ne permit să ajutăm pacienții să trăiască o viață mai bună, să oferim randamente atractive acționarilor noștri și să contribuim la comunitățile noastre.
  • Filozofia noastră de afaceri este una de a pune în echilibru considerentele financiare, sociale și de mediu - ceea ce numim „Prag triplu de rentabilitate”.
  • Suntem deschiși și onești, ambițioși și responsabili și îi tratăm pe toți cu respect.
  • Le oferim angajaților noștri oportunități pentru a-și atinge potențialul.
  • Nu facem niciodată compromisuri în ceea ce privește calitatea și etica în afaceri.

În fiecare zi trebuie să luăm decizii dificile, ținând cont de fiecare dată de ce este cel mai bine pentru pacienți, pentru angajați și pentru acționarii noștri, pe termen lung.

Aceasta este abordarea Novo Nordisk.

Aflați mai multe despre munca în cadrul Novo Nordisk.