Novo Nordisk a luat la cunoștință, în unele țări, despre situația unor stilouri Ozempic® și/sau Saxenda® care au fost falsificate și nu sunt autorizate. Conținutul stilourilor injectoare / pen-urilor falsificate este complet diferit de cel al produselor originale și nu trebuie utilizat, deoarece dispozitivele / pen-urile falsificate prezintă risc pentru siguranța pacienților.

Stilourile injectoare / Pen-urile originale Novo Nordisk Ozempic® și Saxenda® nu se extind și nu se lungesc la reglarea dozei. Creșterile tamburului scalar (scalei) sunt făcute la doze fixe, cum ar fi 0,25 mg, 0,5 mg și 1,0 mg pentru Ozempic® și 0,6 mg, 1,2 mg, 1,8 mg pentru Saxenda®. Un stilou injector (pen) falsificat poate fi identificat pe baza unei scale care merge de la 0 la 80 de unități și se extinde din stiloul injector (pen) la stabilirea dozei.

  • Este important să fiți conștienți de riscul produselor falsificate și sa verificați cu atenție produsul înainte de utilizare.
  • Dacă ați utilizat un produs pe care îl suspectați a fi falsificat, solicitați imediat sfatul medicului.

Potrivit verificărilor locale, în lantul de distributie din România nu sunt prezente loturile falsificate descoperite in alte tari. Siguranța pacienților este cea mai importantă prioritate pentru Novo Nordisk și suntem într-un dialog strâns cu toate părțile relevante pentru a sprijini pacienții în cel mai bun mod posibil împotriva produselor falsificate.   

 

Conform comunicatului de presa al Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), “ Dacă aveți un stilou injector (pen) care nu prezintă caracteristicile stiloului injector original, returnați-l imediat farmaciei și urmați recomandările Agenției naționale a medicamentului de care aparțineți.”

Informatii suplimentare pe website-ul A.N.M.D.M.R.