Există multe motive pentru care bolile cronice, cum ar fi diabetul zaharat tip 2 și obezitatea, înregistrează o creștere în ultimii zeci de ani. Unele se datorează unor factori de risc care nu pot fi preveniți, cum ar fi cei genetici și faptului că oamenii trăiesc mai mult.

Dacă nu facem nimic pentru a opri această creștere, aceasta va duce la mai multă suferință umană și cheltuieli mai mari cu îngrijirea medicală. Clienții noștri sunt sistemele de sănătate și oamenii care utilizează tratamentele noastre. Dacă nu facem nimic pentru a preveni bolile cronice, înseamnă că nu ne ridicăm la înălțimea valorilor noastre de companie și nu conducem un business sustenabil.

Există domenii în care acțiunile preventive pot avea un efect pozitiv. În combinație, creșterea urbanizării, inegalitățile socio-economice, stilurile de viață mai puțin active și dietele necorespunzătoare reprezintă adesea principalele motive pentru care din ce în ce mai multe persoane sunt diagnosticate cu diabet zaharat tip 2 și obezitate.

Dorim să aplatizăm curba creșterii diabetului zaharat tip 2 și a obezității și atunci fără îndoială ca prevenția este esențială.

Continuați să citiți și să vedeți cum lucrăm pentru prevenirea bolilor cronice.

Două din trei persoane care suferă de diabet zaharat tip 2 locuiesc în orașe. Modul în care zonele urbane sunt proiectate, construite și executate schimbă modul în care trăim și, în unele cazuri, ne crește vulnerabilitatea la diabetul tip 2. 

Am inventat termenul „diabet urban” ca o modalitate de a ne concentra asupra factorului de risc inerent în orașe, împreună cu University College London și Steno Diabetes Center din Copenhaga. Împreună, am lansat un parteneriat global numit Cities Changing Diabetes (Orașe care schimbă diabetul).

În peste 40 de orașe din întreaga lume, atragem atenția asupra diabetului tip 2 ca o problemă de sănătate esențială în mediul urban. Colaborăm cu peste 150 de parteneri pentru a îmbunătăți cercetarea și a informa despre politici de proiectare a intervențiilor care să aibă un impact semnificativ în prima linie a bolii.

Pentru a afla mai multe despre lupta noastră împotriva diabetului urban, vizitați Cities Changing Diabetes (Orașele care schimbă diabetul).

La nivel global, 40 de milioane de copii cu vârsta sub cinci ani sunt supraponderali. Acest lucru îi expune riscului de apariție timpurie a diabetului tip 2 și este un indicator puternic al obezității la adulți. 

Acești copii se pot confrunta, de asemenea, cu provocări legate de atingerea potențialului lor maxim. Greutatea în exces poate atrage stigmatizare, slabă socializare și dificultăți emoționale și, în unele cazuri, un nivel educațional redus.

Împreună cu UNICEF, lucrăm pentru profilaxia greutății în exces și a obezității în copilărie. Începând din Mexic și Columbia, dar având o acoperire și un impact regional și global mai larg, parteneriatul are ca scop „schimbarea poveștii” privind prevenirea greutății în exces și obezității de la responsabilitatea individuală la nevoia de a aborda mediile care promovează obezitatea.

Credem că fiecare copil ar trebui să aibă șansa de a se dezvolta bine într-o lume în schimbare și de a-și atinge potențialul. 

Vizitați website-ul UNICEF pentru a vedea ce se face pentru a îmbunătăți starea copiilor lumii.