Diabetul zaharat tip 2 este o boală cronică complexă, care apare atunci când organismul nu poate produce suficientă insulină și nici nu o poate utiliza eficient. Persoanele care suferă de diabet tip 2 au nevoie de tratament pentru a-și păstra nivelurile de insulină și glucoză sangvină sub control.
Insulina este un hormon produs de pancreas care controlează cantitatea de glucoză din sânge. Prea puțină insulină înseamnă că organismul nu poate absorbi glucoza din alimentele pe care le consumăm. Atunci când se întâmplă acest lucru, nivelurile glucozei sangvine cresc și, în timp, acestea pot deteriora vasele de sânge și pot reduce alimentarea cu oxigen și sânge bogat în nutrienți către organe și sistemul nervos.
Persoanele care suferă de diabet zaharat tip 2, al căror organism nu răspunde bine sau este rezistent la insulină, pot avea nevoie de tratament pentru a procesa mai bine glucoza. Acest lucru poate ajuta la prevenirea complicațiilor pe termen lung.
În fiecare zi depunem eforturi pentru a îmbunătăți opțiunile de tratament pentru persoanele care suferă de diabet zaharat tip 2. De la medicamente mai eficiente până la modul în care sunt administrate, nu vom lăsa nicio posibilitate neexplorată.
90% din toate tipurile de diabet înregistrate la nivel global sunt
de tip 2.
Reference: IDF Diabetes Atlas 2019 edition
380mil de persoane trăiesc cu diabet tip 2 la nivel global.
Reference: IDF Diabetes Atlas 2019 edition
2-4x risc crescut de boli cardiovasculare.
Reference: American Heart Association. https://www.heart.org/en/health-topics/diabetes/why-diabetes-matters/cardiovascular-disease--diabetes.
Accessed 1 August 2020
7x mai mare riscul de a dezvolta diabet tip 2 pentru o persoană
care trăiește cu obezitate.
Reference: WHO. Obesity: Preventing and managing the global
epidemic. Available at: http://www.who.int/iris/handle/10665/42330
Last accessed: April 2020.
Oamenii noștri de știință pornesc de la nevoile nesatisfăcute ale persoanelor care trăiesc cu boli cronice și le transpun în noi soluții terapeutice. O asemenea abordare a condus la tranziția tratamentului pentru diabetul zaharat tip 2 de la injecții la comprimate.
Acesta a fost un obiectiv timp de mulți ani, dar bariera a fost reprezentată de sistemul digestiv al organismului. După înghițire, medicamentele biologice, cum ar fi insulina, sunt digerate de enzimele din organism, în același mod în care sunt descompuse alimentele. Ne-am concentrat să găsim o modalitate pentru ca medicamentele biologice să treacă intacte prin sistemul digestiv și să ajungă în sânge.
Recent am reușit să arătăm că o versiune sintetică a hormonului analog al peptidei umane 1, asemănătoare glucagonului (GLP-1), poate fi administrată printr-un comprimat. Hormonul GLP-1 este produs în mod natural în intestin și este eliberat ca răspuns la alimente. Atunci când este eliberat, GLP-1 stimulează producția de insulină în pancreas, ceea ce reduce din nou cantitatea de glucoză din sânge.
Acesta este primul tratament oral din lume pentru diabetul tip 2 care conține un agonist al receptorului GLP-1. Sperăm că nu va trece prea mult timp până vom putea oferi o gamă mai largă de tratamente cu administrare orală. Nu numai pentru diabet, ci și pentru alte boli cronice grave din portofoliul nostru de cercetare.
Timp de aproape 100 de ani ne-am concentrat pe noi modalități de injectare a insulinei. Acest lucru a fost determinat de angajamentul nostru de a face administrarea medicamentelor cât mai simplă și mai convenabilă posibil.
Punctul nostru de plecare e reprezentat de persoanele care suferă de diabet zaharat tip 2, ascultându-le provocările în urmarea tratamentului și înțelegând cum să facem acest lucru mai sigur și mai ușor.
Utilizăm metode științifice, de la antropologie la biochimie, pentru a oferi date și indicații privind abilitățile noastre de cercetare, inginerie și experiență.
În ceea ce privește diabetul tip 2, facem cercetări în prezent în următoarele domenii: