Pentru majoritatea oamenilor, hormonul de creștere este produs în mod natural de glanda pituitară din creier. După cum sugerează și numele său, hormonul de creștere este responsabil pentru creșterea și dezvoltarea noastră. De asemenea, contribuie și la multe alte funcții importante din organism, cum ar fi:

  • Creșterea oaselor puternice și sănătoase
  • Reglarea metabolismului corpului, în special echilibrul dintre mușchi și grăsime
  • Dezvoltarea și întreținerea organelor
  • Bunăstarea și nivelurile de energie ale organismului

Ce cauzează o creștere deficitară?

Există multe motive posibile pentru care un copil poate părea să aibă un ritm de creștere mai lent decât colegii sau frații lui. Unele sunt complet inofensive și nu afectează sănătatea copilului. De exemplu, unii copii cresc pur și simplu într-un ritm diferit de al altora și îi vor ajunge din urmă pe măsură ce înaintează în vârstă.

Cu toate acestea, există și alte motive serioase pentru care un copil ar putea să aibă un ritm de creștere diferit. Aceste motive pot varia de la o nutriție deficitară la anumite afecțiuni medicale, cum ar fi boli renale sau hepatice. Este posibil ca organismul lor să nu producă suficient hormon de creștere, care să le asigure o dezvoltare sănătoasă.

>200 probleme pot afecta creșterea unui copil; cele mai multe sunt boli rare, cum ar fi sindromul Noonan, care afectează 1 din 1000-2500 de nou născuți.
Reference: Other Growth Disorders. The Magic Foundation. [accessed 2021 Aug 10]. https://www.magicfoundation.org/Growth-Disorders/Other-Growth-Disorders/

Most of them are rare diseases like Noonan syndrome that affects 1 in 1000- 2500 live births:
Nora JJ, Nora AH, Sinha AK, Spangler RD, Lubs HA. The Ullrich-Noonan syndrome (Turner phenotype).

Am J Dis Child. 1974;127:48–55.

Nora JJ, Nora AH, Sinha AK, Spangler RD, Lubs HA. The Ullrich-Noonan syndrome (Turner phenotype). Am J Dis Child. 1974 Jan;127(1):48-55.

Terapia cu hormon de creștere (GHT) este o terapie de substituție cu hormon biosintetic. Acesta este identic cu hormonul de creștere natural produs de organism. Deoarece este o proteină, pentru a funcționa corespunzător trebuie administrată sub formă injectabilă.

GHT este utilizată în mod normal pentru tratarea copiilor care nu cresc din cauza unei afecțiuni medicale subiacente. De asemenea, ar putea trata adulții afectați de deficitul de hormon de creștere.

Pentru copiii care au nevoie zilnic de injecții cu hormon de creștere, îmbunătățirea dispozitivului de administrare a făcut o mare diferență. Astăzi, există stilouri de administrare cu multe caracteristici utile diferite din care să alegem.

Am făcut progrese în terapiile cu hormon de creștere cu mai bine de 30 de ani în urmă, iar trei decenii mai târziu tratamentele noastre pentru tulburările de creștere continuă să aducă beneficii oamenilor din întreaga lume.

Din dorința de a oferi pacienților soluții inovatoare, cercetătorii noștri au aplicat expertiza noastră îndelungată în ingineria proteinelor pentru a dezvolta un hormon de creștere cu acțiune de lungă durată, potrivit pentru tratamentul o dată pe săptămână.